Seitan masala

Dette er en spicy og hvis du vil, hot indisk gryderet. Jeg har valgt mine egne yndlings krydderier og har udeladt den ellers 20140219-193711.jpgtraditionelle friske koriander, fordi jeg egentlig ikke bryder mig om koriander i større mængder 😉 Er du til koriander kommer du en håndfuld groft hakket koriander i sammen med tomaterne og drysser med lidt ekstra inden servering.

Lad dig ikke skræmme af den lange liste ingredienser. Det meste er krydderier. Hvis du ikke har dem ved hånden, kan man købe udemærket masala blandinger mange steder. Så bruger du blot et par spiseskefulde af en sådan og rører op med vand.

Opskrift Seitan Masala

Masala:

1,5 tsk knuste sennepsfrø

1,5 tsk st koriander

1,5 tsk st. spidskommen (har du kun hel spidskommen rister du blot 2,5 tsk på en varm tør pande og knuser det når det lide er kølet af, smager faktisk endnu bedre)

1,5 tsk  gurkemeje

1,5 tsl allehånde

0,5 tsk knust chili

0,5 tsk st peber

lidt vand

400 g seitan (to glas fra rømer, vægten er den drænede vægt) i stykker af ca 2×2 cm

1 aubergine

1 stort løg

2 små friske chilier (af de små stærke)

4 fed hvidløg (mere hvis de er små)

1 spsk frisk revet ingefær

4 store tomater

2 dl ærter

1 dl rosiner

1 ds kokosmælk (lidt mindre hvis du bruger light, ellers bliver retten for våd)

salt

lidt plantemargarine (jeg foretrækker nutanas)

Auberginen pensles med olie og prikkes med en gaffel. Bag den 30-35 min i en 200 grader varm ovn, til den er godt mør. Når den er kølet lidt af, flækker du den på langs og graver indmaden ud. Hak auberginekødet ganske fint. Du kan også vælge at mose det med en gaffel.

Lav din masala. Bland alle krydderierne i en lille skål. Kom en lille smule vand i og rør. Tilsæt vand til du har en tyk pasta.

Hak løg, hvidløg og chili fint. Svits i plantemargarinen ved middelvarme i 5 min. Tilsæt den afdryppede seitan og svits i yderligere 4-5 minutter. Hak tomaterne og kom dem i gryden. Svits 5 minutter og tilsæt nu din masala. Svits videre i ca 5 minutter og tilsæt nu aubergine kødet. Svits i et par minutter og tilsæt så kokosmælk, ærter, rosiner og en 0,5 tsk salt. Rør godt sammen og lad retten simre i 15 minutter. Smag til med salt og chiliflager. Og lad retten simre i yderligere 20-30 minutter. Herefter kan retten stå og blot genopvarmes inden servering. Det er en ret der kun bliver bedre med tiden, så skal du have gæster kan den med fordel laves dagen før.

Server med basmatiris, naanbrød og chutney.

20140219-193726.jpg

Velbekommen 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: