Fransk løgsuppe

Fransk løgsuppe er et glimrende eksempel på, at nogle gange er det helt enkle måltid, vidunderligt og aromatisk. Som de fleste andre supper, bliver den kun mere lækker af en dag i køleskabet. Så det er en rigtig god, gæste-suppe. Mængden i denne opskrift er til to personer, eller 3-4 pers hvis det blot er en lille forret.

Opskrift Fransk løgsuppe20140222-075520.jpg

250 g løg i tynde skiver

2 fed fint hakket hvidløg (hvis fedene er små, så brug et ekstra)

1,2 l bouillon (jeg laver den på herbamare)

Lidt plantemararine / olie

Et godt flûte (brug glutenfrit brød hvis nødvendigt)

Vegansk ost ( jeg bruger Tofutti “cheddarstyle”, den har en god smag og smelter godt)

Løg og hvidløg svitses i en gryde ved lidt over middel varme. Om du bruger plantemargarine eller olie er en smagssag. Lige til denne ret, synes jeg nutanas plantemargarine er bedst. Når løgene er bløde og let gyldne (de skal ikke være brune) hældes bouillonen over og suppen bringes i kog. Lad den simre i ca 30 minutter under låg. Smag til med lidt salt.

Skær flûte i tynde skiver og herefter skæres skiverne i tern. Når suppen er færdig (hvis du lavede den dagen før, giver du den blot et hurtigt opkog) portionsanrettes den. I hver portion kommes brødtern og herefter dækkes med ost. Hvor meget ost og brød afhænger naturligvis af portionens størrelse. Stil suppeskålene i en 250 grader varm ovn (evt grill) i 3-4 minutter (mindre under grill) og server suppen rygende varm med et godt glas vin!

20140222-075532.jpgVelbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: