Seitan a la kylling

Jeg har valgt at kalde denne seitan for “a la kylling”, ikke fordi den smager af kylling, men fordi den kan bruges som kyllingefilet. Du kan snitte den i strimler og bruge den i wok retter, pita brød, panere og stege den, komme den i karrysovs, paprikasovs, eller bruge den som pålæg i en sandwich, i en burger… kun fantasien sætter grænser.

Seitan er magert og proteinrigt. I sig selv smager seitan ikke af noget, så det handler om at krydre den så det passer til det du vil bruge den til. Seitan laves som bekendt af vital gluten/glutemel/hvede protein(kært barn har mange navne). Glutenmel kan købes via nettet, vegefood.dk har det på deres bestillingsliste og ellers kan det også købes via tyske og engelske hjemmesider. En vigtig ting når du laver din egen seitan er, at koge den længe nok. Seitan skal koges mør ellers er det ikke den helt store fornøjelse at spise! Så skær altid et hjørne af din seitan inden du afslutter kogeprocessen. Kogetiden i diverse opskrifter (incl. mine) er altid kun vejledende. Kogetiden afhænger jo bl.a. hvor store stykker du laver. Når du skær seitandejen i de stykker du vil koge, så husk at de svulmer op til lidt over dobbelt størrelse. Det er efter min mening svært at lave store stykker seitan, som er lækre. Jeg foretrækker at lave små stykker. Du kan opbevare den færdige seitan i den bouillon du har kogt den i, på køl i en uge. Så kan du efterhånden fiske de stykker op, som du skal bruge.

Opskrift Seitan a la kylling

5 dl glutenmelIMG_3871

3/4 dl gærflager

3/4 dl kikærtemel

1/2 tsk salt (lidt mindre eller udelad hvis din bouillon er meget salt)

2 tsk løgpulver

1 tsk timian

1 tsk hvidløgspulver

2 tsk olivenolie

3/4 dl soyasauce

3 dl bouillon

2 l bouillon

4 fed hvidløg

3 laurbærblade

Kom 2 l bouillon, pressede hvidløg og laurbærblade i en gryde og bring den i kog.

Kom de tørre ingredienser i en skål og bland dem. I en mindre skål blandes de våde ingredienser. Kom de våde ingredienser i de tørre og ælt det godt sammen. Lad massen hvile et par minutter og ælt den igen. Form en pølse med den diameter du ønsker dine stykker i. Jeg har her lavet den i ca. 3 cm. Skær skiver i den ønskede tykkelse. Tryk skiverne flade og kom dem i den kogende bouillon. Skru ned og lad seitanen simre i en time. Smag på den. Når den er mør (efter ca. en time) tages gryden fra varmen. Lad seitanen blive i bouillonen og køl det hele ned.

Din seitan er nu klar til at indgå de næste mange dages retter 🙂

IMG_3872

 

Velbekommen 😀

2 responses

  1. […] 8 stk seitan a la kylling […]

  2. […] jeg laver seitan laver jeg en stor portion og fryser gerne en del af det ned. Så er der nem og lækker mad på […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: