Seitan og aubergine – gryde

Selvfølgelig blev jeg nødt til at bruge noget af den dejlige møre seitan al la kylling, jeg lavede i morges 🙂

Jeg valgte en aromatisk ret med aubergine og røde linser. I denne ret er linserne kogt helt ud, herved bliver retten jævnet på en sund og mager måde. Jeg valgte at spise den med ris til, men et lækkert brød vil også passe godt til. Er du ikke så glad for aubergine, vil blomkål og kartofler gøre sig fint i denne ret.

Opskrift Seitan og aubergine – gryde

200 g løg

en lille smule olivenolie

1/2 spsk agavesirup

9 dl vand

2 fed hvidløg

2,5 dl røde linser

1 tsk røget paprika

1/4 tsk muskatnød

1/4 tsk kanel

1/4 tsk stdt koriander

1 tsk stdt spidskommen

1/4 tsk kardemomme

6 små tørrede chilier (doser så det passer til din smag)

250 g seitan i tern

1 aubergine i små tern

1 spsk granatæblemolasse (kan udelades, købes hos grønthandlere som forhandler mellemøstlige produkter)

1 spsk tomatpure

1 håndfuld persille

salt

Hak løget i tern. Svits det i olie og agavesirup i 5 min v middelvarme, til løgene bliver gyldne og bløde. Bland krydderierne. Tilsæt vand, linser, hakket hvidløg og krydderier. Bring retten i kog og lad den simre til linserne er helt udkogte, 20-30 minutter (afhængig af linserne). Tilsæt seitan og aubergine tern, tomatpure og granatæblemolasse. Lad retten simre under låg i 30 minutter. Smag til med salt undervejs. Hak persillen og lad den simre med de sidste 5 minutter. Seitan og aubergine skal være dækket af væske, men retten må ikke blive for våd. Tilsæt lidt ekstra vand undervejs, hvis det er nødvendigt.

IMG_3875

Velbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: