Efterårssuppe m sprødstegte svampe

Nu er rodfrugterne begyndt at komme i butikkerne. De fleste af os ved godt, hvor lækre de er, når de har været en tur i ovnen, men de er faktisk også gode i suppe. Jeg elsker smagen af persillerod og pastinak. Men smagen er ikke så kraftig og derfor er denne suppe meget let krydret.

Opskrift: Efterårssuppe m sprødstegte svampe

1 stor porre

1 persillerod ca 100 g

1 pastinak ca 100 g

2 fed hvidløg

lidt fedtstof

260 g forkogte kikærter

1,2 l bouillon

2 laurbærblade

1-2 knivspids cayennepeber

lidt revet muskatnød

salt

peber

1,5 dl soyafløde

250 g mark champignon

Rens og snit porren. Rodfrugterne skæres i små tern og hvidløg hakkes. Svits alle grøntsagerne i lidt fedtstof v middel varme (de skal ikke brunes, men klares) i 10 minutter. Tilsæt bouillon og laurbærblade. Bring suppen i kog, skru ned og lad den simre i 30 minutter. Mens suppen koger renses svampene og skæres i fine skiver, brug evt en æggedeler. Steg dem i lidt plantemargarine til de er sprøde. Salt dem lidt undervejs, dette får væsken til at træde ud af dem, så de kan blive helt sprøde.

Fisk laurbærbladene op og blend suppen jævn med en stavblender. Tilsæt persille, cayennepeber og lidt revet muskatnød. Smag til med salt og peber. Giv suppen et opkog. Tag den af varmen og tilsæt soyafløden. Smag til en sidste gang og server med godt brød.

IMG_3991

Velbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: