Eferårs slow-gryde, a la mørbrad

Regnvejr, stearinlys, røde, gule og orange blade… efteråret er fantastisk. I dag har jeg ikke lavet andet end mad og et par gåture. Og jeg havde masser af tid til maden, så selvfølgelig skulle der laves slow food. Seitan a la mørbrad. Møre, saftige seitan stykker i en mild sovs med champignoner. Jeg lavede en ret stor portion, når jeg nu var i gang. Så er maden også lavet til en af de kommende aftener.

Opskrift seitan-gryde a la mørbrad

5 dl seitan (gluten)

3/4 dl gærflager

3/4 dl kikærtemel

1/2 tsk salt

2 tsk løgpulver

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk timian

1 spsk olivenolie

2 spsk HP sauce

2 spsks engelsk sauce

3 dl bouillon

2 l bouillon

4 laurbærblade

300 g champignoner

1 dl sojafløde

lidt kulør

lidt mel

lidt fedtstof

Bland de tørre ingredienser i en skål og de våde i en anden skål. Hæld væden over de tørre ingredienser og ælt godt i gennem. Form en pølse med en diameter på ca 3 -4 cm. Skær skiver på ca 1 cm og bank dem flade med håndfladen. Vend skiverne i mel. Steg dem hurtigt gyldne i lidt fedtstof. Overhæld seitanstykkerne med de 2 liter bouillon og tilsæt laurbærbladene, lad dem små-koge under i 1 time og 20 minutter. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Når seitanen er mør, jævnes med mel og du kan tilsætte lidt kulør (smag og behag hvor lys/mørk man vil have sin sauce). Kom champignonerne i og lad retten koge i 5 minutter. Smagt til med salt og peber. Lige inden servering tilsættes sojafløden. (hvis den koger med for længe, risikerer du at den skiller).

Jeg lavede en klassisk kartoffelmos, en rodfrugtmos af pastinak og persillerod og en salat med rødebede, æble, bladselleri, ristede nødder og et lille skvæt balsamico. Mums…

IMG_4142

 

Velbekommen 😀

Reklamer

2 responses

  1. Uhh, det lyder og ser lækkert ud! Denne opskrift må jeg prøve, evt. kunne man komme gulerods-stykker i ? 🙂

    1. Det kunne du sagtens. Men måske skal de ikke koge med længere end 20 minutter, for ikke at blive til mos 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: