Vegansk stenalderbrød – eller Rent Kernebrød!

IMG_4609Her kommer så en absurditet på flere planer; et vegansk stenalderbrød. Absurd fordi der i stenalderen ikke, var noget der hed veganere, den gang spiste man det der var, når der var mad at få. Men også absurd fordi det man i dag kalder for stenalderbrød intet har med stenalderen at gøre. Men jeg tror, de fleste af jer ved, hvad jeg mener, når jeg kalder dette brød for stenalderbrød.

Et langt mere passende navn til dette brød er Rent Kernebrød. For det er, hvad det er! Rent Kernebrød på alle planer! Det er velsmagende, sundt, glutenfrit, og så var det meget nemt at lave 😀  Brødet bliver så fast, at det fint kan bruges i en madpakke.

Opskrift Rent Kernebrød

500 g frø, kerner og nødder (du kan blande dem selv (ikke for mange nødder) eller købe “stenalderbrød blandinger”)

35 g HUSK

4 dl vand

2 tsk salt

2 spsk olie

Bland HUSK og 3 dl vand sammen. Efter et par minutter har du en slimet gele. Rør olien i gelen og ælt herefter alle ingredienserne sammen. Det tager kun 2 minutter og brug bare hænderne. Kom blandingen i en smurt form og bag brødet i en time ved 160 grader. Vend straks brødet ud på en rist og lad det køle lidt af inden du skærer i det.

Her serveret med salat, hummus og brunch-linser til en dejlig “velkommen-hjem-fra-påskeferien-brunch” 🙂

IMG_4611

Velbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: