Thai ret – Tofu i grøn karry

Selvom det er december, må der godt komme andet på bordet en jule mad… Thai inspirerede retter er nemme og super lækre. Du kan varierer indholdet, alt efter hvad der er i køleskabet af grønsager. Jeg har en forkærlighed for grøn karry, men rød karry er også rigtig godt.

Opskrift: Tofu i grøn karry

500 g fast tofuimg_6304

2 røde snack peber

300 g slikærter/sukkerærter

3 stk forårsløg

Stilken fra et stort bundt broccoli (det er mad, ikke affald 😉  )

2 store håndfulde babyspinat

1 dåse kokosmælk

Grøn karrypasta

3 kardemomme kapsler

Soyasauce

Peanutbutter

limesaft (eller citronsaft)

Sesamolie

Olivenolie

Skær tofuen i tern, ca 1×1 cm. Varm lidt olie (2/3 oliven, 1/3 sesamolie) og en lille teske grøn karry pasta op og svits tofuen ved lidt over middelvarme i 5 minutter. Vend tofuen hyppigt. Tag tofuen op og læg den til side.

Snit broccoli og peberfrugt i tynde stænger og forårsløg i tynde ringe. Varm en lille smule olie (2/3 oliven, 1/3 sesamolie), 2-3 tsk grøn karry karry pasta og kardemomme kapslerne op. Når blandingen er godt varm, tilsæt grøntsager og svits dem 3-4 minutter, under mens du vender dem. Tilsæt kokosmælk, 1 tsk limesaft, 1 tsk peanutbutter, 2 tsk soyasauce og spinat og lad retten komme i kog. Skru ned og smag til med salt, peber limesaft og soyasauce.

Server retten dampende varm med ris eller nudler.

img_6307

Velbekommen 😀

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: