Nut Wellington

Endu en lækker ret, som er mere end velegnet til julebordet 🙂  En indbagt linsepostej, som grundet den sprøde filodej/butterdej, får et ekstra pift.

En klassisk Beef Wellington serveres typisk med mos, kål og en sauce. Jeg har derfor her, valgt det samme tilbehør, men den passer også rigtig godt til hvide/brune kartofler og rådkål. En meget smuk ret, der er dejlig nem at lave. Farsen kan du tilberede om formiddagen, så skal den kun pakkes ind og i ovnen lige inden spise tid. Det giver god tid til alt det andet, der skal laves jule aften.

Nut Wellington er et rigtig godt bud på mad, når der er gæster, som ikke er veganere/vegetarer. Den prøver ikke at være kød, men har en god umami smag.

Opskrift Nut Wellington

Filodej ca 4 plader

500 g linser (svarer til 2 dåser), Hvis du koger selv, så brug delikatesselinser

100 g champignon fint snittetimg_6340

3 skalotteløg

1 fed hvidløg

70 g hasselnødder

70 g valnødder

1 spsk engelsk sauce/soya

1,5 spsk HP sauce/tomat puré

1 dl havregryn

1-2 spsk mel

1/2 tsk røget paprika

1 tsk paprika

1 tsk timian

1 tsk rosmarin

salt og peber

Lidt frisk timian og valnødder til pynt

Hak løg og hvidløg helt fint, gerne i minihakker. Linserne afdryppes. Nødder og havregryn hakkes ligeledes i en minihakker.

Svits champignonerne på en tør pande, til de ikke længere safter. Tilsæt så løg og hvidløg. Svits 2 minutter og tilsæt linserne. Mas dem lidt på panden, så ca halvdelen af linserne er maste. Tilsæt nødder, havregryn og krydderier, og svits det hele godt i gennem i 4-5 minutter. Saml farsen med lidt mel og smag til med salt og peber.

Fire plader filodej rulles ud og lægges ved siden af hinanden (de lange sider mod hinanden) til en stor plade, lad dem ligge med 2 mm overlap, så herligheden ikke “flækker”. Læg farsen på og pak dejen tæt omkring. Jeg klippede strimler på skrå, som jeg “flettede” omkring. Pynt med valnødder og timian, gerne lange stængler, som stikker ud som små buske. De giver en god smag.

Bag den 25-30 ved 210 grader varmluft.

img_6341

Velbekommen 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: