Kålletter – Kål koteletter med rødbederåkost

IMG_2287

 

 

Mere kål…. Brug den vitaminrige og antioxidantrige kål alle mulige steder. Derudover er kål billigt, har et lavt kalorieindhold og beskytter os mod kræft. Der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af kål.

I dag har jeg lavet kålletter… eller kål kotletter. Kald dem hvad du vil. Kålens fine bittersøde smag kommer til sin ret her, med lidt stødt ingefær og chili. Hvis du ikke er til chili, ja så lader du jo bare være med at komme den i!

 

Opskrift Kålletter – Kål koteletter

150 g røde linser

1 tsk hebamare

250 g hvidkål

1 fed hvidløg

1 rød chili

100 g løg

1/2 tsk ingefærd

1/2 tsk karry

1/2 tsk salt

2 dl hvedemel

olie

Kog linserne helt møre (15-20 minutter) i vand(se mængde på pakkens anvisning) med 1 tsk herbamare. Hæld det resterende vand fra. Hak hvidkål, løg, chili og hvidløg helt fint i en foodprocessor. Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en røreskål. Steg kålletterne i olie ved lidt over middel varme, til de er gyldne og let sprøde.

Jeg spiste dem med en rødbederåkost:

2 store rødbeder

3 små æbler

1/2 dl solsikke kerne

2 tsk balsamico

Riv rødbeder og æbler. Bland alle ingredienserne. Smag til med balsamico. Nemt, sundt og lækkert!

IMG_2289

 

Velbekommen 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: