Mere kål…. Brug den vitaminrige og antioxidantrige kål alle mulige steder. Derudover er kål billigt, har et lavt kalorieindhold og beskytter os mod kræft. Der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af kål.
I dag har jeg lavet kålletter… eller kål kotletter. Kald dem hvad du vil. Kålens fine bittersøde smag kommer til sin ret her, med lidt stødt ingefær og chili. Hvis du ikke er til chili, ja så lader du jo bare være med at komme den i!
Opskrift Kålletter – Kål koteletter
150 g røde linser
1 tsk hebamare
250 g hvidkål
1 fed hvidløg
1 rød chili
100 g løg
1/2 tsk ingefærd
1/2 tsk karry
1/2 tsk salt
2 dl hvedemel
olie
Kog linserne helt møre (15-20 minutter) i vand(se mængde på pakkens anvisning) med 1 tsk herbamare. Hæld det resterende vand fra. Hak hvidkål, løg, chili og hvidløg helt fint i en foodprocessor. Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en røreskål. Steg kålletterne i olie ved lidt over middel varme, til de er gyldne og let sprøde.
Jeg spiste dem med en rødbederåkost:
2 store rødbeder
3 små æbler
1/2 dl solsikke kerne
2 tsk balsamico
Riv rødbeder og æbler. Bland alle ingredienserne. Smag til med balsamico. Nemt, sundt og lækkert!
Velbekommen 🙂