Vigtigt i mit køkken

Her er nogle af de ting jeg bruger i mit køkken og som måske ikke helt er standardvarer. Fælles for dem er at jeg helst ikke vil undvære dem, selvom det er muligt:

 

Gluten/seitan:

Seitan laves af gluten. Man kan godt selv lave det, men det er lidt tidskrævende. Jeg køber gluten på veganwonderland, 5 kg ad gangen. Det er sjovt at bruge og holder sig i lang tid. Seitan udmærker sig ved at have et meget højt protein indhold og er godt til pålæg, pølser og stege.

 

Gærflager:

Gærflager giver en lidt cremet og oste-agtig smag til maden. Jeg bruger dem både i sammenkogte retter, sovse og når jeg laver seitan selv.

Her ses to forskellige mærker. Begge købes i helsekostbutikker eller på nettet.

 

Minihakker:

Selvom jeg ikke kan undvære min foodprocesser, er min lille hånddrevne minihakker den bedste hakker jeg nogensinde har haft. Den hakker alt jævnt, det er let at regulere hvor fint det skal hakkes, den er nem at rengøre, bruger ikke strøm og fylder ingenting. Den er også med når jeg rejser 🙂  Den forhandles gennem tupperware og kan ses på deres hjemmeside.

 

Seitan:

Udover selv at lave seitan, køber jeg også færdig seitan. Det er dejlig nemt at bruge, smager godt og passer fortrinligt til mange gryderetter.

 

Julienne jern:

Der findes mange forskellige julienne jern og rivejern/mandolinjern der kan rive julienne. Nogle af den er ret dyre og nogle af dem fylder meget. Jeg har fundet et der virker, er billigt, fylder meget lidt og som er nemt at gøre rent. Den har tre skæreflader. Mærket er Joseph Joseph.

 

Herbamare:

En rigtig god grøntsagsboullion. Købes i de fleste større supermarkeder.

 

Garam Masala: Indisk krydderi blanding, undværlig i specielt dal. Kan købes i asiatiske supermarkeder og hos nogle arabisk købmænd.

 

Grøn karry pasta: De fleste supermarkeder har grøn (og rød) karrypasta på hylderne. Jeg synes oftest at de er ret slappe i smagen. Denne her, som jeg køber hos min lokale asiatiske købmand, smager gelt rigtigt. Prøv dig frem de første par gange, så du ikke får lavet maden for stærk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egg-replacer: Bruges i stedet for æg. Købes i velassorterede helsekostbutikker, eller købes på nettet (f.eks. på http://www.vegan-wonderland.de)

 

Tofu cream cheese: En neutral “smøreost” lavet på sojabønner. Specielt god til kager… og det er vigtigt 🙂 Købes i helsekostbutikker eller bestilles på nettet.

4 responses

  1. […] & Kikærter Veganissen Maus mad Månebarnet Op Med Grøntsagerne Se Emma Slebsagers veganske indkøbskurve […]

  2. […] Vigtigt i mit køkken […]

  3. […] Vigtigt i mit køkken […]

  4. […] Vigtigt i mit køkken […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: