Fastfood

– Grøn mad til den travle hverdag

Jeg har valgt at markere en del af mine retter som “fastfood”.

Med fastfood mener jeg ikke: usund, fed, færdig mad, leveret i pap!

Fastfood er dybest set det modsatte af slowfood. Mad der er nem at lave også i en travl hverdag.

En af de modstande mange mennesker har på en grøn kost, særlig vegetarisk og vegansk, er at de ikke mener de har tid til at lave mad uden kød. Jeg håber, at jeg med mine eksempler kan vise at en almindelig travl hverdag, sagtens kan være vegansk. Selvom jeg elsker at lave mad og nyder at bruge tid på det, er mange af mine hverdage lige så travle som de fleste andres. Selv når maden skal kunne stå rimelig hurtigt på bordet, lever jeg vegansk. Det kan godt lade sig gøre at lave hurtig, sund mad.

Her et par ideer til hvad der bl.a. kan være godt at have i huset, når det skal gå hurtigt og være grønt:

En af de ting der er en rigtig god ide, er at have forkogte bønner i fryseren. De kan tages op om morgenen når de skal bruges, eller i sidste øjeblik og kommes i en gryderet. Hurtigere end at vende en bøf på panden og langt sundere. Det tager ca 1 time at koge bønner og de skal have stået i blød 8-12 timer før. Jeg koger ofte et lager af to til tre forskellige slags og kommer i fryseren, så har jeg til en god rum tid. Bønner kan også købes på dåse, eller karton klar til brug.

Jeg har også altid røde og grønne mungbønner på lager. Der skal ikke lægges i bød og har noget kortere kogetid. Dejlig nemme og smager godt. Linser har ligeledes kort kogetid og skal ikke ligge i blød også en fast bestanddel af lageret.

Seitan kan købes spise klar på glas, produceret af Rømer. Et produkt jeg ville være meget ked af at undvære.

Soy4you et andet supernemt hverdags produkt, som er et godt alternativ til det hakkede kød. Købes via deres hjemmeside, se link.

Jeg er heller ikke bleg for at bruge frosne grøntsager og grøntsagsblandinger, når det skal gå lidt hurtigt. Nemme løsninger kan heldigvis også være sunde.

Slowfood er fantastisk lækkert, men det smager nu bedst når jeg har haft tid til det 😉

Skriv en kommentar