Den grønne mund har været ramt af influenza, men i dag vendte vi stærkt tilbage, med en forsinket fødselsdags middag. Til sådan en begivenhed hører naturligvis lagkage! Lagkagebunde er nemme at bage selv og smager så meget bedre en dem man køber (som vist iøvrigt ikke er veganske!). Denne opskrift har aldrig svigtet mig. Luftige, bløde og velsmagende. Uhhmmm…. 😀
Selvfølgelig skal der creme i. Den creme jeg brugte i dag var en rigtig tung chokolade creme…
4 spsk egg-replacer
2,5 dl sojamælk
130 g sukker
2 spsk solsikkeolie
150 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
(2 spsk kakao, hvis du ønsker chokoladebunde)
Pisk egg-replacer sammen med sojamælk og olien. Tilsæt sukker og pisk blandingen luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør dem i blandingen.
Bag lagkagebundene i en smurt lagkageform eller springform. 30 minutter v 190 grader.
Når kagen er bagt deler du den i to med en skarp kniv.
180 g vegansk chokolade
60 g margarine
2 tsk vanillesukker
150 g tofu sour creme (creme fraiche agtigt, men mere fast i det)
450 g flourmelis
Smelt chokoladen og margarinen forsigtigt i mikroovnen (40-50 sek). Pisk det her efter til en jævn glat masse. Tilsæt sour cremen og pisk det godt sammen. Tilsæt vanillesukker og flourmelis og pisk i 3 minutter. Brug den som creme i lagkage eller som topping på muffins.
Velbekommen 🙂
hvordan laver du tofu sour creme? : )
Hej Gitte
Den køber jeg i helsekostbutikker. I Odense har naturkost den der hedder sour supreme fra tofutti. Den kan også købes via http://www.veganwonderland.de
Jeg har ikke fundet en dansk online butik der sælger den, men det kommer vel.
🙂 Line
tak for svar : ) jeg googlede det nemlig og fandt en masse engelske opskrifter, men da de bruger nogle andre vare og måle-størrelser end vi gør, tænkte jeg at du måske lå inde med en nemmere opskrift 😉 men det er jo endnu nemmere at købe færdig. Tak, og sikke en skøn blog!
Tak 🙂