Nøddesteg

Selvom vi er i starten af september og solen skinner som på en smuk sommerdag, kan man altså godt komme lidt i julestemning 😀

I morgen skal vi holde for-jul og derfor har jeg lavet min traditionelle jule-nøddesteg! Og så er det jo oplagt at dele den med jer derude. Hvis du endnu ikke har fundet den helt perfekte menu til juleaften, så prøv lige denne her. Den smager meget… julet og passer til det traditionelle jule tilbehør, sovs, brune kartofler, rødkål/rødkålssalat, syltede grønne tomater, asier… Ja det er lidt fjollet at holde en ekstra jul i september, men det er jo ren hygge 😉

Nøddestegen er ubetinget bedst dagen efter. Hvilket jo også gør det dejlig nemt i julen. Jule aften skal den så blot lunes i en varm ovn (tildækket, så den ikke tørrer ud) og så er der god tid, til at lave alt det andet. Resterne er iøvrigt fantastiske som pålæg!

Opskrift Nøddesteg

125 g rasp

100 g cornflakes

4 dl plantemælk

100 g hasselnødder

100 g valnødder

150 g løg

125 g champignon

2 dl revet knoldselleri

1 spsk sojasovs (eller engelsk sauce)

1 spsk tomat koncentrat

1 spsk balsamico

1 tsk salt

1,5 tsk timian

1,5 tsk rosmarin

lidt frisk kværnet peber

Udblød rasp og cornflakes i plantemælken (jeg bruger sojamælk). Hak nødder, champignoner og løg i en foodprocessor. Champignonerne må godt blive helt hakket. Det får smagen til at trænge godt ud i nøddestegen og giver en god konsistens. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Smør et ovnfast fad med lidt olie og tryk dejen godt ned i formen, med en jævn overflade. Pensl med en smule olie og bag den 1 time ved 175 grader.

IMG_4028

Velbekommen 😀

5 responses

  1. […] går postede jeg opskriften på min jule-nøddesteg og i dag blev den så spist til en skøn sensommer-jule fest, med det hele […]

  2. Hvor er jeg glad for at have fundet din blog! Jeg har en skøn blanding af diabetes 1 og fibromyalgi, som nogle gange begrænser livet. Men ligesom dig har jeg opdaget, at masser af grøntsager er godt til en krop, der kæmper med autoimmune sygdomme! TAK for din blog og dine lækre opskrifter. Jeg glæder mig til at afprøve dem 🙂 ❤

    1. Håber du finder inspiration 🙂

  3. […] være godt juleaften. Og det blev helt forrygende. Jeg plejer at lave en super saftig og smagfuld nøddesteg, til julemiddagen, men fremover vil der blive suppleret med veg-and a la orange […]

  4. […] så nærmer vi os igen jul🙂 Jeg plejer at lave denne nøddesteg til jul og den er virkelig god. I år vil jeg prøve en med linser og selvfølgelig skal den testes […]

Skriv et svar til Mariann Annuller svar